2016 in 16 foto's

Dat was hem alweer, 2016! Het jaar lijkt voorbij gevlogen. Ik heb heel veel paarden op de gevoelige plaat mogen zetten en ook een heleboel paardeneigenaren blij mogen maken.  2016 was het jaar waarin ik het ongelooflijk druk kreeg, heel veel nieuwe mensen heb leren kennen, veel nieuwe dingen heb uitgeprobeerd en het jaar waarin ik nog meer genoten heb van mijn hobby als paardenfotograaf! 

 

Ik wil beginnen met een foto die ik vrij vroeg in het jaar gemaakt heb op de hengstenkeuring van het IHW, de bomen stonden prachtig in bloei en dit in combinatie met de stoere uitstraling van de hengst maakte voor mij het plaatje helemaal compleet. 

Ook heb ik dit jaar weer veel leuke evenementen mogen fotograferen, bijvoorbeeld de cross in Hooghalen. Deze vindt plaats op het Militaire oefenterrein in Assen, wat een prachtig stuk natuur om een cross te organiseren, ook dit jaar vlogen er weer een heleboel enthousiaste combinaties langs en dan vind ik maar al te leuk om vast te leggen. Helaas begaf mijn camera het na dit weekend, waardoor ik een aantal combinaties niet op de foto heb kunnen zetten. 

Omdat ik zonder camera natuurlijk niet ver kwam als fotograaf, heb ik in deze maand ook gelijk een nieuwe camera aangeschaft die tot nu toe nog steeds mijn geweldige zakenpartner is!

Halverwege mei zette ik de knappe tinker Devil van Däphne op de foto. Däphne liet me allerlei mooie plekken zien om foto's te kunnen maken maar tegen het einde van de fotoshoot kwamen we langs dit prachtige veld met allemaal gele bloemetjes. Dit was voor mij de absolute topper, wat een lekker sfeertje gaf dit en wat kleurde zijn bonte vacht mooi bij deze bloemen!

In Juni deed ik iets heel anders dan normaal, ik fotografeerde de bruiloft van Daniël en Vera! Wat een geweldige dag was dat, we hadden er heerlijk weer bij en een goed gezelschap. Aan het begin van de dag was ik toch een partij zenuwachtig, ik had dit nog maar één keer eerder gedaan en het moest gelijk goed gaan. Ik kan ten slotte niet de week erop nog eens komen omdat het toch niet helemaal goed gegaan was. Gelukkig voelde ik me al snel op mijn gemak omdat Daniël en Vera heel relaxt waren, dat scheelde al een hele hoop!

 

Nog een topper van dit jaar vond ik de fotoshoot met Anouk en haar pony Anky, zij had de fotoreportage voor haar verjaardag gekregen. Toen ik aankwam stond de pony al helemaal gewassen en geschoren klaar, zo zien we het natuurlijk graag! Ook Anouk liet me weer een prachtige plek zien om foto's te maken, het was een warme dag dus het was wel vrij druk maar gelukkig was er genoeg ruimte om deze foto te kunnen maken!

Natuurlijk heb ik dit jaar ook weer deelgenomen aan verschillende fotomeetings, deze worden vaak georganiseerd vanuit Bokt.nl en zijn onwijs gezellig en leerzaam. Zo ook deze keer weer, wat mij betreft was dit qua foto's de meest geslaagde fotomeeting die ik gehad heb. De modellen waren allemaal goed voorbereid en het weer was prachtig. Het paard op de 1e foto had er duidelijk zin in, tijdens het losgooien maakte hij een hele grote sprong zo het water in, dit gaf wel een heel leuk plaatje.

De heide was prachtig paars, zoals te zien is op de tweede foto, hierdoor vond ik vooral de sfeer van de foto heel gaaf!

Ook zette ik dit jaar twee hele schattige veulens op de foto, dit had ik gek genoeg nog nooit eerder gedaan maar wat is dat leuk zeg! Die kleine onhandige paardjes die alle kanten op springen, geweldig! Als eerste was Riddles 'n Mysteries Showtime aan de beurt, deze kleine Hackney wist de show goed te stelen! Het was extreem warm deze dag waardoor we geen hele gekke dingen hebben kunnen doen, maar dat gaf niks want met zijn looks maakte hij het plaatje al compleet. 

 

 

Niet veel later was een heel bijzonder veulen aan de beurt, Pebbles Final Star (v. Red Pebbles) was het laatste veulentje van de bekende Paint hengst Red Pebbles, de familie Maris heeft deze hengst opgevangen toen hij verwaarloosd werd aangetroffen. Wie had verwacht dat hij nog zo'n knappe merrie op de wereld zou zetten?

Dit jaar was ik welkom bij Hengstenhouderij 't Oosterzand, hier ontmoette ik de knappe Rico S. Deze hengst wist me te stelen met zijn geweldige karakter en zijn lieve blik. Wat een stoer paard was dit zeg! In de voortuin bloeiden prachtige bloemen waar Rico maar al te graag voor poseerde.

Om even verder te gaan met de prachtige Friezen, ben ik dit jaar meerdere keren bij Robbie en Mandy langs geweest om hun Friezen op de foto te zetten voor de verkoop. Elke keer voel ik me weer hartstikke welkom, en dat is natuurlijk altijd goed! Hopelijk komen er nog weer een boel paarden bij die we op de foto kunnen gaan zetten.

Ook gingen de keuringen dit jaar gewoon weer door, voor de vereniging van het Groninger Paard zet ik de meeste keuringen op de foto. Wat een geweldig leuk ras vind ik dit toch, de paarden zijn zo lekker relaxed en voor zoveel doelen in te zetten met hun werkwillige karakter! Deze foto is gemaakt op de nationale keuring in Steenwijk, een prachtige accommodatie aan een afgelegen weggetje. Natuurlijk kan het niet altijd helemaal goed gaan, bloopers moet je houden! (zie voorbrenger ;) ) 

Dit jaar zette ik voor het eerst een western wedstrijd op de foto, dit is wel wat lastiger als de dressuurproeven die ik gewend ben hoor! Je moet ineens overal weer op letten, gelukkig houd je dat ook weer scherp! Deze foto is gemaakt tijdens de Indian Summer wedstrijd in Oosterwolde, wat een prachtige paarden zijn die Quarters toch!

Naast de westernwedstrijden heb ik dit jaar slechts één springparcours op de foto gezet, dat vond ik wel jammer want dat blijf ik toch wel heel erg leuk vinden om te doen!

Ook dit jaar was ik welkom bij het concours tijdens het dorpsfeest van Hoogersmilde. Wat een pech heeft deze organisatie, voor het tweede jaar op rij hadden we last van hevige regen- en onweersbuien. Ondanks dat kon het concours nog wel doorgaan, het weer klaarde later op de middag op en bleek er toch niks meer aan de hand te zijn. Hopelijk treffen we het volgend jaar beter met het weer!

Poeh, het valt niet mee om slechts 16 foto's te kiezen! We zijn er bijna! 

Eind augustus zette ik Hanneke met haar 3 fjorden op de foto op de heide in Smilde, wat bloeide deze weer mooi! De fotoshoot ging niet helemaal volgens de planning, want het eindigde helaas in een situatie waarbij we een paard moesten gaan vangen. Gelukkig is alles goedgekomen en is iedereen er zonder kleerscheuren van af gekomen, wat kunnen paarden je toch altijd lekker te kakken zetten. Gelukkig hebben we voor de ontsnappingsactie van Fjord Nkki nog wel een aantal geslaagde foto's kunnen maken.

Met de volgende foto wil ik het jaar afsluiten. Deze lieve Groninger merrie heeft helaas de ziekte van Cushing en daarom niet heel erg lang meer, eigenaar Aukje vroeg daarom of ik langs wilde komen voor een laatste fotoshoot. Deze hebben we natuurlijk zo snel mogelijk gepland, omdat ze er nu nog goed uit ziet! Jessy liet zich niet kennen en gedroeg zich nog als een jong paard!

In 2015 zette in de bruiloft van Aukje al op de foto, maar speciaal voor deze gelegenheid heeft ze zich nog één keer in haar trouwjurk gehesen waardoor er sprookjesachtige plaatjes tevoorschijn kwamen. Tóch heb ik voor deze foto gekozen, omdat Jessy hier zo'n onwijs lieve blik heeft, precies zoals we haar kennen!

 

Zo, en dat was hem dan. Mijn 'korte' overzicht van 2016, hopelijk vonden jullie het net zo leuk om te zien als ik om te maken. Ik heb genoten van dit jaar en kijk uit naar wat er ons allemaal te wachten staat in 2017. Tevens was dit gelijk mijn eerste blogpost, iets wat ik ook in het aankomende jaar wil oppakken! 

Hier kan je meerdere foto's van de fotoshoots zien die ik doe en zo af en toe eens handige tips en trucs vinden over foto's maken en meedoen aan fotoshoots. 

 

Bedankt voor het lezen, ik zie graag jullie reacties tegemoet!

Reactie schrijven

Commentaren: 8
 • #1

  Cheyenne (maandag, 02 januari 2017 21:58)

  Heel gaaf geschreven!

 • #2

  Johan E (maandag, 02 januari 2017 22:09)

  Super gedaan leuke fotos

 • #3

  Ilona (maandag, 02 januari 2017 22:55)

  Super geschreven! Blijft boeien tot het einde!

 • #4

  Clint Isaac (maandag, 06 februari 2017 12:57)


  I was wondering if you ever thought of changing the layout of your blog? Its very well written; I love what youve got to say. But maybe you could a little more in the way of content so people could connect with it better. Youve got an awful lot of text for only having one or two images. Maybe you could space it out better?

 • #5

  Dewey Magby (dinsdag, 07 februari 2017 04:06)


  I have been browsing online greater than 3 hours nowadays, but I never discovered any fascinating article like yours. It is beautiful value sufficient for me. Personally, if all web owners and bloggers made excellent content as you probably did, the internet can be a lot more useful than ever before.

 • #6

  Latina Trusty (woensdag, 08 februari 2017 10:27)


  My brother recommended I might like this blog. He was entirely right. This post actually made my day. You cann't imagine just how much time I had spent for this info! Thanks!

 • #7

  Kalyn Hammaker (woensdag, 08 februari 2017 22:20)


  I am sure this paragraph has touched all the internet visitors, its really really good article on building up new webpage.

 • #8

  Tyron Veillon (donderdag, 09 februari 2017 22:51)


  It is perfect time to make a few plans for the future and it's time to be happy. I have learn this put up and if I could I desire to recommend you some fascinating issues or suggestions. Perhaps you can write next articles referring to this article. I wish to read more issues approximately it!