Before & after: Mare

Wat een toffe foto vind ik dit! Tijdens de fotoshoot met de knappe pony Mare hadden we de omstandigheden zeker mee! Het was droog, niet super koud en niet geheel onbelangrijk; het zonnetje scheen een heel klein beetje door de bomen! Je paard hoeft niet altijd perfect in zijn zomervacht te zitten zoals je ziet, ook met het wintervachtje hebben de foto’s nog een gaaf effect!

Ook in de winter zijn er genoeg leuke locaties te vinden voor jouw perfecte fotosessie. Zandverstuivingen met naaldbomen er omheen zijn een goede locatie, maar ook de heide of het bos zijn natuurlijk heel geschikt.

De foto bewerken

Als eerste heb ik de foto rechtgezet, al mijn foto’s hebben 1 ding gemeen als ze rechtstreeks uit de camera komen en dat is dat ze allemaal scheef zijn. Op een of andere manier krijg ik het niet voor elkaar om mijn camera recht te houden, haha!

 

Vervolgens heb ik het fotohalster weggewerkt. Dit halster gebruik ik vrijwel altijd in mijn fotoshoots, omdat deze makkelijk te photoshoppen zijn en het hierdoor lijkt alsof je paard helemaal los staat!


Vervolgens pas ik de kleuren aan naar mijn smaak, zodat de foto iets meer diepte en kleur krijgt en geef ik de manen en voorpluk iets meer volume. Ik voeg nog wat vignet toe, zodat de aandacht meer naar het midden van de foto verplaatst en als laatste verzacht ik de achtergrond iets en verscherp ik het onderwerp juist, zodat de knappe Mare er nog meer uitspringt!


Al met al weer een drukke, leuke dag! We hebben super foto’s gemaakt en hopelijk zie ik Mare in het voorjaar weer, maar dan met een veulentje aan de voet. Heb je nou geen zin om het hele filmpje te bekijken? Dan kan je natuurlijk ook de resultaten snel hieronder bekijken!