Als paardenfotograaf in Nederland zijn de werkdagen enorm verschillend, zo krijg ik op vrijdagavond een berichtje van Marloes dat het niet zo goed gaat haar 7-jarige paard Idaho en of we op korte termijn een fotoshoot met haar paard kunnen houden. In zo'n geval worden vaak afspraken (wanneer mogelijk) verzet en maak ik een gaatje in mijn agenda om de bijzondere band tussen paard en eigenaar nog een keer vast te kunnen leggen. De volgende dag was het dan zo ver, we gingen naar de heide die prachtig paars was en we kregen een geweldige zonsondergang.

Fotoshoot met je paard

Een fotoshoot met je paard is altijd spannend, hoe gaat hij reageren op de vreemde omgeving en wat nou als hij niet stil wil staan? Dat geeft gelukkig niks, want we hebben tijd genoeg! Gelukkig wist Idaho precies wat de bedoeling was en verliep de fotoshoot heel goed. Hij was zelfs nog in voor wat actiefoto's in het water, wat toch wel een favoriet is!


Tijdens de fotoshoot beginnen we met het maken van portret foto’s samen met je paard en met je paard alleen. Vervolgens maken we de actiefoto's waar je paard even lekker stoom af kan blazen en lekker kan rennen! Als je graag wilt kunnen we daarna nog rijfoto's maken, maar in de praktijk gebeurt dat niet zo heel vaak meer.

Wil jij graag een fotoshoot met je paard in Assen en omgeving?

Dat kan! Zelf kom ik uit Drenthe en reis door heel Nederland voor fotoshoots met paarden. Ook organiseer ik regelmatig op bijzondere locaties mini-shoots en meeloopdagen voor andere fotografen! Ik hamer er altijd op dat je in ieder geval 1 keer mooie foto's van je paard laat maken. Ik heb helaas (zelf) al meegemaakt dat het op een gegeven moment te laat is, en dat is natuurlijk heel jammer. Ik ben er juist om jullie dierbare herinneringen vast te leggen en te vereeuwigen.