Gelukkig laat ik je niet alleen tijdens de fotoshoot en kijk ik vooraf altijd nog even of ik geen opmerkelijke dingen zie bij jou of je paard. Maar het is handig om sommige dingen vooraf te weten! Hieronder vind je mijn tips om de fotoshoot goed te laten verlopen.

 

  • Het eerste waar je aan moet denken is dat je paard goed schoon is. Je kan hem van tevoren wassen, maar een goede poetsbeurt doet ook al wonderen! Bedenk ook wat je wilt met de manen van je paard, wil je ze los, in een vlecht of geknot? Bedenk dit ruim voor de fotoshoot, want rommelige knotjes ga je altijd terug zien op de foto's.
  • Bedenk hoe je je paard op de foto wilt hebben. Zelf beschik ik over een fotohalster die je altijd mag lenen. Dit halster later weggewerkt kan worden in photoshop, zo lijkt het alsof jouw paard los staat. Een goed gepoetst hoofdstel of leren halster kan ook erg mooi staan op de foto. Natuurlijk kunnen we halverwege de shoot altijd wisselen van halster of hoofdstel.
  • Als je zelf ook op de foto wilt, denk dan ook na over de kleding die je gaat dragen. Aan te raden is om niet meer dan 2 of 3 kleuren met elkaar te combineren en de tinten van je kleding rustig te houden. Houd ook altijd een beetje rekening met de omgeving, een groene trui in een groen bos kan ervoor zorgen dat je bijna in de achtergrond wegvalt.
  • Zelf neem ik altijd wat spullen mee om het paard alert te maken voor de foto maar het is wel aan te raden om iemand mee te nemen die hierbij kan helpen. Als jij het paard vast hebt en ik de camera zijn er weinig handen over voor het afleiden van het paard. Een tweede persoon is daarom zeker aan te raden!
  • Als laatste punt. Vergeet niet te genieten! We hebben alle tijd voor de foto's, dus wil je paard even niet stilstaan? Maak je dan geen zorgen, na een rondje lopen is hij vast weer rustiger. Wel belangrijk is dat je na de fotoreportage niks gepland hebt, want voor je het weet duurt het wel langer en komt je volgende afspraak in de knel, dit zou natuurlijk zonde zijn.