Hoi! Ik ben Claudia. 24 jaar jong en geboren en getogen in Smilde (vlakbij Assen). Helemaal gek van planten en dieren ging ik van jongs af aan al erop uit om foto's te maken van alles wat los en vast zat, echter kwam één ding steeds weer terug op mijn foto's: mijn pony.

Naast het fotograferen heb ik nog een grote passie: paarden. Vanaf mijn negende rijd ik al paard en ben altijd onder de indruk geweest van het samenspel tussen paard en ruiter. Dit samenspel vind ik dan ook het mooiste om vast te leggen tijdens een fotoreportage.

Deze twee passies zijn natuurlijk geweldig te combineren in hetgeen wat ik nu doe en wat mij het meest blij maakt. Paarden fotograferen! Ik ben begonnen bij verschillende evenementen waar ik foto's maakte van alle deelnemers, echter was dit wel een heel tijdrovend klusje en ben ik hiermee gestopt. Tegenwoordig maak ik alleen nog prachtige reportages van paard en eigenaar.

Als ik niet aan het fotograferen ben, vind je mij op school of achter mijn laptop werkend aan mijn website, nieuwe dingen aan het leren of YouTube filmpjes aan het kijken.

Mijn favorieten

Clio


Clio is mijn allerliefste vriendinnetje. Ze is in februari 2020 geboren en is de schattigste Duitse Herder die ik ooit gezien heb (ben ik bevooroordeeld? Misschien een klein beetje). Met Clio ga ik regelmatig naar de vereniging waar we verschillende onderdelen trainen.

Paardrijden


Al sinds mijn negende rijd ik paard, eerst dressuurmatig tot M niveau waarna ik in 2017 ben geswitcht naar het western rijden. Een hele nieuwe manier van paardrijden en omgaan met de paarden, waar ik onwijs veel plezier in heb!

Wildlife


Ik volg de opleiding Wildlife Management in Zwolle, waar ik met onwijs veel verschillende wilde dieren te maken krijg. Ik heb al met diverse diersoorten mogen werken zoals; dolfijnen, primaten, grote katachtigen, roofvogels en reptielen.